De Guzman Martial Art Bombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Kwan Jang Nim HoSik Pak

Sinds april 2016 is Meester Oliver de Guzman en zijn organisatie aangesloten bij de federatie van Grootmeester HoSik Pak. Grootmeester HoSik Pak is een legendarische martial art acteur en heeft onder andere meegedaan als één van de Koreanen van het Zuid Koreaanse team in de film ”Best of the Best” uit 1989. Daarnaast heeft hij in nog een aantal Martial Arts films en reclames gespeeld.

Kwan Jang Nim HoSik Pak begon op 10 jarige leeftijd als Tang Soo Do leerling in Yong Mun, een klein plaatsje in de Kyung Ki provincie in Zuid Korea. Zijn instructeur was Meester Hon In Lee en al op zijn 13e slaagde hij voor zijn eerste DAN examen. Tot 1977 heeft hij hier Tang Soo Do gestudeerd en getraind.

Van 1977 tot 1979 diende Grootmeester Pak in het Koreaanse leger en instrueerde dienstplichtigen in gevechts- en zelfverdedigingstechnieken. Na zijn ontslag uit het leger, was hij werkzaam als Tang Soo Do instructeur op de Amerikaanse Air Force Base in de Kun San provincie, Jun Ra Buk Do, Zuid Korea. Hier onderwees hij tot 1982 diezelfde technieken aan het Amerikaanse militair personeel.

In 1982 werd hij gekozen voor het Koreaanse Tang Soo Do team en droeg hij bij aan de overwinnig van het team op de Internationale Tang Soo Do Kampioenschappen in Atlantic City, New Jersey. Hij besloot gedurende zijn tijd in Amerika om naar de VS te emigreren en vestigde zich in het zuiden van Californië.

Tegenwoordig onderwijst de Grootmeester nog iedere dag 4 tot 6 lessen als hij in de VS is. Naast zijn verantwoordelijkheden als docent heeft hij in martial arts films geacteerd.

In 1994 richtte hij de Hwa Rang World Tang Soo Do Federation op. Ook heeft hij een volledige set instructie videos uitgebracht en schreef hij "Complete Tang Soo Do Manual" - Volume 1 (2002) en Volume 2 (2005), welk tot de best verkopende Tang Soo Do boeken in de wereld zijn. Hij reist de wereld rond om zijn aangesloten leerlingen te onderwijzen in Tang Soo Do, maar geeft ook seminars om anderen te inspireren en te motiveren in Tang Soo Do.