De Guzman Martial Art Bombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Hwa Rang

Hwa Rang verwijst naar een groep krijgers uit de Silla periode. Het waren jonge mannen die samen op educatieve en sociale weg vaak bij elkaar kwamen om elkaars kennis door te geven. Later in de Silla periode gingen ze ook voor de Koreaanse koning werken en werden ze zijn privé lijfwachten. Hwa Rang betekent ook "De bloeiende jeugd". De tien kernwaardenvan grootmeester HoSik Pak zijn ook afgeleid van de Hwa Rang. De Tang Soo Do beoefenaar laat ook moed, kracht, leiderschap zien, maar is ook eerlijk, nederig en rechtvaardig. Veel grote namen en leiders uit de geschiedenis van Korea komen uit de Hwa Rang.

 

Wat is Hwa Rang Tang Soo Do?

Hwa Rang Tang Soo Do verwijst naar de Hwa Rang en zijn geschiedenis, maar we laten tijdens de trainingen ook zien dat de oude betekenissen nog steeds toepasbaar zijn in het moderne leven. Elke nieuwe beoefenaar van Tang Soo Do groeit tijdens de training naar een moderne krijger. Hierbij krijgt men de normen en waarden te leren die men ook nu nog kan gebruiken in dagelijkse leven van de beoefenaar. Bij Hwa Rang Tang Soo Do laten we de tien kernwaarden zien doormiddel van de trainingen.