De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Het laatste nieuws van De Guzman Martial Art

19 mei

Succesvolle 2e editie van The Batte of Europe

Op zaterdag 18 mei werd in Enschede het jaarlijkse internationale Tang Soo Do kampioenschap 2024 gehouden, georganiseerd door De Guzman Martial Art. Maar liefst 250 deelnemers uit binnen- en buitenland streden afgelopen zaterdag om een zeer unieke prijs in één van de vier individuele onderdelen en op twee team onderdelen.

De deelnemers moesten al vroeg op, want om acht uur in de ochtend mochten de ninja’s - 4 en 5 jarigen van DGMA - strijden om de eerste prijzen op de onderdelen sparren en plankje breken. Om negen uur stelden alle deelnemers op en begon de openingsceremonie. Tijdens de ceremonie werden zes leerlingen van meester De Guzman gepromoveerd naar hun volgende DAN-graad. Na de opening werd er snel nog een groepsfoto gemaakt en konden de deelnemers vanaf 6 jaar beginnen op het onderdeel stijlvormen. Op de andere velden kwamen tegelijkertijd de DAN-graden (zwarte banden) in actie. Na de stijlvormen, zowel zonder als met wapens, maakten de gekleurde banden hun opwachting op de onderdelen breektesten en sparren. Als laatste mochten de DAN graden weer strijden, dit keer op het onderdeel sparren. De DAN-graden sloten de dag af met spectaculaire breektesten op hout, betonblokken en dakpannen.

Succesvolle 2e editie van The Batte of Europe 100% 100%

Zeventig leerlingen van De Guzman Martial Art (DGMA) deden mee aan het toernooi. Daarbij wonnen ze 28 keer goud, 40 zilver en 25 brons op de verschillende individuele onderdelen. Bij zowel het onderdeel team stijlvormen als synchroon wapenvormen behaalde team DGMA de tweede plaats. Enorm mooie prestaties waar de club erg trots op is.

Aan het einde van de dag werden ook nog de overall grand champion trofeeën overhandigd aan de winnaars. Deze trofeeën van maar liefst 1m50 werden gewonnen door Quintus te Kaat van Sportschool Ketelaar uit Ulft in de categorie gekleurde banden tot 13 jaar, Bram Apotheker van GoSmarts uit Groningen in de categorie gekleurde banden vanaf 14 jaar en als laatste Chiel Pellekooren uit Schoonhoven in de categorie DAN-graden.

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag, waarbij respect en vriendschap de boventoon voerden. Zowel het team van lofwaardige vrijwilligers als de sportieve deelnemers hebben het kampioenschap gemaakt tot een geweldige herinnering.

Op za. 18 mei werd het jaarlijkse internationale Tang Soo Do kampioenschap gehouden. Maar liefst 250 deelnemers uit heel Europa streden om een zeer unieke prijs. 2024-05-27 15:59:16 Tang Soo Do, Soo Bahk Do, Moo Duk Kwan, Karate, Zelfverdediging, Weerbaarheid, Enschede, Twente, Doetinchem, Glanerbrug, Boekelo, Kampioenschap, 2024, Pathmoshal, Battle of Europe De Guzman Martial Art