De Guzman Martial Art Bombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Het laatste nieuws van De Guzman Martial Art

10 februari

Karateka’s succesvol op eigen internationaal kampioenschap in Enschede

Zaterdag 9 februari kwamen er zo’n 200 karateka’s uit binnen- en buitenland naar Enschede. De Guzman Martial Art organiseerde voor het derde jaar op rij het Hwa Rang Tang Soo Do Kampioenschap, een martial arts toernooi voor beoefenaars van het Koreaanse Tang Soo Do. Er deden maar liefst 34 Enschedeërs en 9 Doetinchemmers mee aan het toernooi. Daarbij werden er 10 gouden, 20 zilveren en 20 bronzen medailles in de individuele categorieën gewonnen. Bij het onderdeel Team Hyungs voor de jeugd werd door Team Enschede een indrukwekkende tweede plaats behaald. Het volwassen team uit Doetinchem behaalde eveneens een zeer mooie tweede plaats. Het was een zeer geslaagd toernooi waarop zowel de deelnemers als de organisatie voldaan terugkijken.

Het was afgelopen zaterdag vroeg opstaan. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de deelnemers. Uit heel Nederland en ook het buitenland werd afgereisd naar de Pathmoshal. De deuren openden al om 8.00, zodat de deelnemers zich in alle rust konden voorbereiden. Om 9:30 werd de dag afgetrapt met de openingsceremonie en welkomstwoord, waarna de eerste wedstrijden direct van start gingen.

Karateka’s succesvol op eigen internationaal kampioenschap in Enschede 100% 100%

Als eerste kwamen de DAN graden (zwarte band) in actie op de onderdelen Hyungs (loopvorm), en Moo Gi Sul (Wapen loopvorm). Nadat zij hun kunnen hadden laten zien waren de kinderen aan de beurt. Zij streden om prijzen op vier onderdelen, namelijk Hyung, Moo Gi Sul, Dae Ryun (sparren) en Kyuck Pa (breektesten).

Dit jaar namen teams deel aan Team Hyungs (groepsloopvorm). Het was de eerste keer dat Team Hyungs onderdeel was van de competitie en voor de clubs was het afgelopen tijd dan ook flink trainen. De nieuwe discipline werd positief ontvangen en was boeiend om te zien. Het jeugdteam van De Guzman Martial Art locatie Enschede viel hierbij in de prijzen, evenals het volwassen team van locatie Doetinchem. Van alle teams die mee deden aan het onderdeel wonnen beiden DGMA teams de zilver kampioensschaal.

In de middag kwamen de volwassenen in actie op alle onderdelen. Ook hier was sprake van een sterk deelnemersveld met zeer pittige poules. Het toernooi werd afgesloten door de DAN graden die streden om een prijs op de onderdelen sparren en breektesten. Dit maakte laatste wedstrijden een enerverend schouwspel met spectaculaire acties.

Het toernooi was zeer geslaagd en verliep voorspoedig. Veel deelnemers en scholen gaven te kennen alweer te staan trappelen om volgend jaar te komen strijden. De volgende editie zal speciale wedstrijd worden, want er worden dan bijzondere gasten verwacht, omdat Sa Bom Nim Oliver de Guzman zijn 30 jarig jubileum in Tang Soo Do viert.

Leden van DGMA oogsten 10x goud, 20x zilver en 20x brons. Bij Team Hyungs scoorde het Jeugd Team Enschede en het Volwassen Team Doetinchem beiden de 2e plaats 2019-02-11 16:35:52 De Guzman Martial Art