De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Tang Soo Do

Wij geven les in Tang Soo Do, daarbij streven we er naar om de filosifie van de Moo Duk Kwan stijl binnen Tang Soo Do te behouden. Tang Soo Do is een Koreaanse krijgskunst dat wereldwijd beoefend word door miljoenen mensen. Tang Soo Do is ook de voorloper van Taekwondo en heeft een diepe geschiedenis met de Japanse karate.

Wat is Tang Soo Do

Tang Soo Do is de Koreaanse krijgskunst op het gebied van zelfverdediging. Het heeft invloeden van Japans karate, maar ook van Taekwondo.

Geschiedenis

Tang Soo Do heeft een geschiedenis met vele invloeden van andere krijgskunsten. Tang Soo Do is te verdelen in de vroege geschiedenis en de moderne geschiedenis.

Moo Duk Kwan

Tang Soo Do en Moo Duk Kwan zijn met elkaar verbonden. De Moo Duk Kwan heeft Tang Soo Do over de wereld verspreid dankzij de oprichter Hwang Kee.

Benamingen

De benamingen zijn van fonetisch Koreaans vertaald naar het Nederlands. Deze terminologie wordt gebruikt tijdens de Tang Soo Do lessen.