De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

De Guzman Martial Art

De Guzman Martial Art De Guzman Martial Art is ontstaan in het jaar 2005 in Doetinchem onder de naam "Tang Soo Do Doetinchem". Daar is Sa Bom Nim Oliver de Guzman gestart met les geven in buurtcetrum de Zuwe. Langzaam breide zijn groep uit tot een leuk hecht clubje met allemaal kinderen. Met veel overgave en motivatie trainden ze elke week in de Zuwe. Talenten ontwikkelden zich en na jaren trainen en een aantal wedstrijden kreeg de studio zijn eerste DAN houders (zwarte band dragers): Noël Kaak, Rithy Sar, Daan Krake, Jason Muntenaar, Aaliyha Tahir en Miguel van den Brink, Lisa Klaassen en Joris van Bellen. Allemaal hebben ze bij Sa Bom Nim de Guzman getraind vanaf hun jonge jaren, sommigen volgen nu een andere pad door hun studie of carrière. Ze hebben allemaal met een positief gevoel getraind en veel geleerd aan waarden en normen wat ze nu mee kunnen nemen in hun carrière en leven. Joris van Bellen en Noël Kaak trainen nog steeds en assisteren tijdens de les. Vanaf 11 augustus 2020 trainen we bij X-tras aan de Doetinchemseweg 67. 

 

Eind 2015 is Sa Bom Nim Oliver ook begonnen met les geven in Enschede. Hij organiseerde een zomerworkshop voor kinderen uit de buurt bij dansstudio Focus aan de Zuiderspoorstraat 7 en daaruit is zijn eerste klas ontstaan, waarna snel extra klassen kwamen voor kinderen. Niet lang daarna volgden op de maandag en donderdag ook een klas voor volwassenen. Tegenwoordig worden er lessen gegeven op de maandag en donderdag. Op de zaterdag geeft Kyo Sa Johan van Ingen les in de gymzaal aan de JC de Rijpstraat voor leerlingen uit Glanerbrug. Voor de hogere banden en DAN graden worden periodiek trainingen gegeven in Enschede. Deze trainingen zijn vaak fysiek en mentaal zwaarder dan gewone trainingen. Sa Bom Nim Oliver heeft voor de locatie in Enschede al een aantal leerlingen naar DAN graden mogen promoten.

 

 

 

Sinds 2017 organiseert de club ook jaarlijks in het voorjaareen groot internationaal toernooi, dat steeds meer aandacht krijgt in de Tang Soo Do wereld, zowel in Nederland als in het buitenland kijken deelnemers er naar uit om weer deel te mogen nemen. Voor Enschede is dit een mijlpaal, want het is het grootste karatetoernooi in heel Twente. Voor de komende jaren zal de club haar wedstrijd in de Pathmoshal houden.

Komende tijd zal De Guzman Martial Art zich blijven inzetten in het verbeteren en het verruimen van de lessen.