De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Moo Duk Kwan

Tang Soo Do kent een aantal stijlen. Daarvan is de Moo Duk Kwan de belangrijkste en heeft de grootste aanhang binnen de Tang Soo Do. Moo Duk Kwan is opgericht door Grootmeester Hwang Kee in Zuid Korea. De Moo Duk Kwan is één van de vijf grootste Kwans (scholen) in Korea en één van de negen originele Kwans in Korea op het gebied van Koreaanse Martial Art Stijlen.

 

Betekenis van de Moo Duk Kwan

Moo betekent: ridderlijkheid, krijgshaftig
Duk betekent: deugd, welwillendheid of respect
Kwan betekent: school of instituut
Moo Duk Kwan in het geheel betekent: instituut voor de gerespecteerde krijgskunde (of in andere zin: instituut voor de deugd van de krijgskunst)

 

 

De vijf basisprincipes van Tang Soo Do Moo Duk Kwan

Onze club heeft vijf basisprincipes waar een Tang Soo Do beoefenaar zich aan hoort te houden bij het beoefenen van Tang Soo Do. Het volgen van de vijf basisprincipes hoort niet alleen tijdens de training, maar ook buiten de Dojang.

 De tien kernwaarden van Tang Soo Do

Tijdens de trainingen van Tang Soo Do komen elementen terug van de tien kernwaarden. De kernwaarden zijn onderdeel van de krijgskunst binnen de Tang Soo Do. De kernwaarden zijn de basis waar een beoefenaar naar moet streven tijdens een training.

Yong Gi Moedigheid
In Neh Uithoudingsvermogen/geduld
Chung Shin Tong Il Concentratie
Chung Jik Eerlijkheid
Kyum Son Nederigheid
Him Cho Chung Beheersing van kracht
Shin Chook Spanning en ontspanning
Wan Gup Beheersing van snelheid
Jung Uei Gerechtigheid
Uei Rhee Beste vriendschappen