De Guzman Martial Art Bombazijnstraat 21, 7545TW, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Het laatste nieuws van De Guzman Martial Art

15 mei

Een geslaagde internationale Tang Soo Do kampioenschap

Wat was het druk afgelopen zaterdag 14 mei in de Pathmoshal in Enschede. Maar liefst 250 deelnemers uit vijf verschillende landen streden weer om een prijs in een van de onderdelen tijdens de Internationale Tang Soo Do Kampioenschap 2022. De wedstrijd is georganiseerd door De Guzman Martial Art uit Enschede. Na dik twee jaar geen grote evenement organiseren, was het wel weer spannend hoeveel deelnemers zouden meedoen en waar ze vandaan komen. Dit jaar deden ook clubs mee uit Spanje, Frankrijk, Engeland en België mee. De vroege vogels arriveerden al rond acht uur in de ochtend toen de deuren net open waren. Om half tien moest iedereen opstellen en was er een korte ceremonie. Na de ceremonie begonnen DAN (zwarte band dragers) en de aller jongsten van 4 tot en met 6 jaar met hun onderdelen.

 Deelnemers konden meedoen aan vier individuele onderdelen, namelijk hyung (stijlvorm), moogi sul (wapen stijlvorm), dae ryun (sparren) en kyuck-pa (planken breken). Daarnaast was er voor de deelnemende clubs ook mogelijk om mee te doen aan het onderdeel team hyungs waar ze in een team een stijlvorm lopen. Al met al was het een lange dag vol spektakel en spanning.

 De Guzman Martial art deed met maar liefst 60 deelnemers mee aan haar eigen toernooi en de leerlingen sleepten maar liefst 21 gouden medailles mee naar huis, 34 zilveren medailles en 29 brons. Ook deden er drie teams mee met de team hyungs en daarbij sleepte de team van Ferron van Rossum, Haylie Hendricks en Noury Douwenga de derde plaats. Aan het einde van de middag waren de kinderen tot 13 jaar klaar met alle onderdelen. Na alle punten geteld te hebben kon de organisatie Ferron van Rossum feliciteren met het winnen van de grand champion trofee 2022 voor deelnemers tot 13 jaar. Daarna waren alle andere deelnemers vanaf 14 jaar aan de beurt en als laatste streden de DAN graden nog op de onderdelen sparren en planken breken. Dit jaar ging de grand champion trofee in de categorie 14 jaar en ouder gekleurde banden naar Randjana Mohunlul uit Hendrick-Ido-Ambacht en de grand champion trofee voor de DAN graden naar Tjarko Westerveld uit Ulft. Niet alleen de deelnemers vonden de wedstrijd erg indrukwekkend, maar ook de vele meegereisde ouders en andere supporters. Na alle Corona maatregelen en lockdowns was het voor vele deelnemers weer even wennen om aan een wedstrijd mee te doen. Beginnende deelnemers en met name de jongsten was het erg spannend. Zoveel mensen om je heen, nieuwe gezichten en en je technieken laten zien. Toch stonden ze er. Tussen alle andere deelnemers.

 Tang Soo Do is een Koreaanse vorm van karate en richt zich voornamelijk op zelfverdediging en weerbaarheid. De Guzman Martial Art zit sinds eind 2015 in Enschede en geeft tegenwoordig drie dagen in de week in Enschede les en op de zaterdag in Glanerbrug. De leraren zijn ervaren instructeurs met internationale erkenning. De klassen zijn klein, waardoor leerlingen individuele aandacht krijgen tijdens de les. Leerlingen die mee willen doen, mogen altijd met wedstrijden meedoen. Onze club organiseert twee wedstrijden in Enschede. Waarvan afgelopen zaterdag de hele grote. In het najaar organiseren we voor de leden een club toernooi. We kijken er erg naar uit om ons internationale toernooi volgende jaar weer te mogen houden in de Pathmoshal, want er hebben nu al nieuwe clubs aangemeld uit binnen en buitenland met de vraag of ze mogen meedoen. Dit geeft een positieve impuls voor Enschede als sportstad. Ons doel als een kleine sportclub is natuurlijk het organiseren van de tweede editie van de Battle of Europe in 2024.

Wat was het druk afgelopen zaterdag 14 mei in de Pathmoshal in Enschede. Maar liefst 250 deelnemers uit vijf verschillende landen streden weer om een prijs. 2022-05-19 15:41:23 Tang Soo Do, Moo Duk Kwan, Soo Bahk Do, Weerbaarheid, Zelfverdediging, Karate, Koreaans Karate, Enschede De Guzman Martial Art