De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Het laatste nieuws van De Guzman Martial Art

4 april

DGMA boekt gelijktijdig internationaal en nationaal succes

Op 1 april streden de karateka's van De Guzman Martial Art zeer verdienstelijk op het eerste International Moo Do Festival in Athene, Griekenland. Hoofdleraar Oliver de Guzman was persoonlijk gevraagd deel te nemen met een team. Tegelijkertijd vond in Hendrik-Ido-Ambacht het Open Nederlands Kampioenschap plaats, waar ook een afvaardiging van DGMA aan deelnam.

DGMA boekt gelijktijdig internationaal en nationaal succes 100% 100%

 Bij het evenement in Athene waren deelnemers uit 13 landen wereldwijd aanwezig. Ferron van Rossum en Noury Douwenga vertegenwoordigden DGMA en brachten 1 gouden (Noury - loopvormen), 2 zilveren (Ferron en Noury - sparren) en 1 bronzen medaille (Ferron - loopvormen) mee terug. Ferron sleepte bovendien met zijn team een zilveren medaille in de wacht op het onderdeel International Team Sparring. Tenslotte wisten de beide jongens met hun demonstratie van de Koreaanse krijgskunst indruk te maken op grootmeester H.C. Hwang, het hoofd van de World Moo Duk Kwan. Dit leverde hen zelfs een persoonlijke uitnodiging op om in 2025 naar Korea te komen.

 In Hendrik-Ido-Ambacht vond intussen het Open NK plaats. Ipek Utkanel en Ilayda Bastruk hebben 7 kinderen en 1 volwassenen deelnemer begeleid. Samen brachten ze vier trofeeën voor de 3e plaats (Lucas Stulen - sparren, Joris Besselink en Boet Veldscholte - breken, Pim Kienhuis - wapens) en één voor de 2e plaats (Cailin Trebbe - sparren) mee naar Enschede.

 De wedstrijden vormen een goede voorbereiding op het DGMA International Tang Soo Do Championship dat plaats zal vinden op 13 mei aanstaande, in de Pathmoshal in Enschede. Daar zullen naar verwachting rond de 300 deelnemers uit 7 Europese landen én de Verenigde Staten hun passie voor deze Koreaanse krijgskunst delen door te strijden op de onderdelen loopvormen, team loopvormen, wapenvormen, team wapenvormen, sparren en breken.

Op 1 april streden deelnemers van De Guzman Martial Art tegelijkertijd op het eerste International Moo Do Festival in Athene en op het Open NK in Hendrik-Ido-Ambacht 2023-04-12 17:53:04 Tang Soo Do, Soo Bahk Do, Moo Duk Kwan, Enschede, Glanerbrug, Weerbaarheid, Zelfverdediging, Athene, Griekenland, Moo Do Festival, Hendrik-Ido-Ambacht, Open Nederlands Kampioenschap, Ferron van Rossum, Noury Douwenga De Guzman Martial Art