De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Het laatste nieuws van De Guzman Martial Art

14 mei

Een geslaagde en sportieve Tang Soo Do kampioenschap 2023

Op zaterdag 13 mei organiseerden Oliver de Guzman en zijn team voor de zesde keer het internationale Koreaans Karate toernooi. Van de 234 karateka’s die meededen waren 56 leerlingen van De Guzman Martial Art Enschede en 7 leerlingen uit Doetinchem. Samen sleepten zij 20 gouden, 27 zilveren en 22 brozen medailles in de wacht. Het tweekoppige team dat hun opwachting maakte op het nieuwe onderdeel Synchroon Wapens verdiende met hun prestatie de trofee voor de eerste plaats.

 Om 8 uur stonden allereerst de Ninja’s paraat in de Pathmoshal. Speciaal voor deze 4- en 5-jarigen werd de dag extra vroeg begonnen. Terwijl de andere deelnemers binnenstroomden mochten zij meedoen aan de onderdelen non-contact sparren en lieten ze hun krachten zien bij het breken van echte houten plankjes. Hoewel dit eerste uurtje enorm spannend voor ze was bleven ze allemaal nog even kijken naar de officiële openingsceremonie.

Een geslaagde en sportieve Tang Soo Do kampioenschap 2023 100% 100%

 De masters en black belts toonden als eerste hun loopvormen en wapenvormen, gevolgd door de teams. Met acht ingeschreven koppels was het nieuwe onderdeel synchroon wapenvormen een welkome toevoeging.

 Na de kinderen, tieners en volwassenen met gekleurde banden gingen de masters en black belts sparren en tenslotte breken. Bij het onderdeel breken werd dit jaar voor het eerst toegestaan dat er ook andere materialen dan hout gebroken mocht worden. Dit werd door een aantal zwarte banden direct aangegrepen om gasbeton, dakpannen en blokken ijs te vernietigen met bloten handen en voeten. Ondanks de vernieuwingen had ook dit jaar de EHBO een rustige dag.

 Master Oliver de Guzman en zijn team kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve dag waarbij veel jeugd nieuwe vriendschappen heeft opgedaan en oude banden weer zijn aangehaald. Volgend jaar wordt het 7e internationale kampioenschap - de 2e Battle of Europe - op 18 mei gehouden in de Pathmoshal en hier wordt nu al reikhalzend naar uitgekeken door de leden.

Op zaterdag 13 mei organiseerden Oliver de Guzman en zijn team voor de zesde keer het internationale Koreaans Karate toernooi. 2023-05-16 08:44:55 Tang Soo Do, Soo Bahk Do, Moo Duk Kwan, Karate, Zelfverdediging, Weerbaarheid, Enschede, Twente, Doetinchem, Glanerbrug, Boekelo, Kampioenschap, 2023, Pathmoshal De Guzman Martial Art