De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Het laatste nieuws van De Guzman Martial Art

3 november

Stevig en succesvol DAN examen

Deze zaterdag vond het Tang Soo Do DAN examen plaats voor drie karateka's van De Guzman Martial Art. Na de test die bijna 6 uur geduurd heeft kregen zij direct de uitslag te horen. Willem Huiting (68) is geslaagd voor zijn 1e DAN (zwarte band) Tang Soo Do. Martin Nahrwold (44) en Johan van Ingen (37) zijn beide geslaagd voor hun 2e DAN.

Stevig en succesvol DAN examen 100% 100%

Zo'n zwarte band examen is een stevige beproeving. Basis arm- en beentechnieken, combinaties, conditietest, loopvormen, staande en zittende zelfverdediging, verdediging tegen wapens, geblinddoekte zelfverdediging, sparren tegen één en tegen meerdere aanvallers, speedbreaks en zelfs powerbreaks zijn onderdeel. Naast de fysieke uitdaging heeft examen ook een sterk mentaal aspect, waarbij de karateka's wordt gevraagd hun grenzen te verleggen en hun vermoeidheid te vergeten, om zo de wilskracht van een martial artist te tonen.

Eerder is al een theorie-examen afgenomen, waarbij kennis in inzicht getest werden. Daarnaast schreven de kandidaten een essay over hun krijgskunst. Dit onderdeel is voor zowel De Guzman Martial Art als het internationaal orgaan onlosmakelijk verbonden aan het praktische onderdeel van het examen.

Het examen werd door 3 examinatoren afgenomen. Naast Alain Vermeulen (6e DAN, België) en Allan Frost (4e DAN, Denemarken) had ook Oliver de Guzman (4e DAN) zelf plaats in het comité. Aan het einde van de dag brachten zij na overleg het positieve resultaat. In een officiële ceremonie werden de kandidaten één voor één gepromoveerd tot hun nieuwe rang.

Zaterdag 3 november 2019 vond het Tang Soo Do DAN examen plaats voor Willem, Martin en Johan. Allen zijn geslaagd en gepromoveerd! 2018-11-05 14:31:17 DGMA, Hwa Rang, Tang Soo Do, NTSDF, examen, DAN, zwarte band De Guzman Martial Art