De Guzman Martial Art Zuiderspoorstraat 7, 7512AX, Enschede +31 (0)6 - 40 789 687 contact@dgma.nl https://dgma.nl/_db/style/logo.png

Ipek Utkanel

Ipek Utkanel is begonnen met Tang Soo Do in november 2017. Zij kwam er al snel achter dat Tang Soo Do bij haar paste en daarom trainde ze zowel tijdens als buiten de trainingen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen in de vechtkunst.  

Door de jaren heen werd Tang Soo Do, naast haar andere passie om te studeren, toch ook een belangrijk onderdeel van haar leven.  

In juli 2022 behaalde ze haar 1e DAN. Vanaf dat moment vond ze dat ze die graad nog goed moest verdienen. Het ging niet meer alleen om hoe de technieken uitgevoerd moesten worden, maar ook waarom ze uitgevoerd worden. Helpen assisteren bij trainingen en kennis overbrengen op andere leerlingen hielp en helpt daar nog steeds erg bij.  

Hiernaast heeft Ipek aan een aantal wedstrijden meegedaan en verschillende prijzen gewonnen. Op haar eerste DGMA-wedstrijd in 2018 won ze de derde plaats bij het onderdeel Kyuck Pa. Verder won ze op haar eerste ATO-toernooi in 2023 de eerste plaats bij het onderdeel Moogi Sul Hyungs en de tweede plaats bij het onderdeel Hyungs. 

Tot slot traint Ipek naast Tang Soo Do ook mee met de Eskrima lessen die gegeven worden door meester Oliver De Guzman en ze helpt geregeld mee met verschillende activiteiten die gegeven worden door de club.